svētdiena, 2011. gada 9. janvāris

Mana mīļākā kūka - Pavlova

Šo kūku pirmo reizi pagaršoju Briselē, kādus gadus atpakaļ. Ieraudzīju smalkas konditorejas skatlogā un neskatoties uz cenu - 14 Eu par 1/2 kg, nevarēju paiet garām, bet tas bija tā vērts! Atbraukusi mājās rakos pa internetu receptes meklējumos, kamēr beidzot atradu īsto, ne jau kūku kā tādu, skaidrs, ka Pavlova, bet krēmu - lai būtu tieši Briseles variants(visbiežāk Pavlovai izmanto putukrējumu). Kūka tā esot nosaukta par godu krievu baleta leģendai Annai Pavlovai, kura esot bijusi liela kūkas fane. Izrādās, ka gan Jaunzēlande, gan Austrālija vēl šo baltdien strīdas par godu saukties par šīs receptes dzimteni. Šovasar apēdām kādas 10 aveņu kūkas!


Bezē, krēms, avenes.
Otrs kūkas variants, kas man garšo, ir ar itāļu mājas saldējumu - semifreddo, ko arī taisu pati. Recepti atradu interneta plašumos un lieku lietā itin bieži. Vasarā šī kūka kopā ar glāzi auksta baltvīna mmmm :) Bildē ir mana šo Ziemassvētku "Pavlova"(sakarā ar to, ka pēc olu liķiera taisīšanas palika pāri 25 olu baltumi) un kurai izmantoju saldētas avenes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ierakstīt komentāru