svētdiena, 2011. gada 20. novembris

Šokolādes magoņu kūka

Vakar draugi mums atveda veselu maisu ar garšīgiem un skaistiem Pūres āboliem, tāpēc nolēmu izcept kūku, bet kaut ko savādāku nekā parasti. Jau kādu brīdi kārojās magoņmaizīšu, tāpēc izvēlējos vienu no internetā "sasērfotajām" receptēm, kas likās īsti piemērota, lai tieši šoreiz to izmēģinātu. Kūka noteikti garšos šokolādes un magoņmaizīšu faniem :)


200g magones
160g sviests
140g pūdercukurs
160g šokolāde
5 olas, dalītas
1. ēdk. milti
1. tējk. cepamais pulveris
2 lieli āboli
Pūdercukurs pārkaisīšanai

Šokolādi ūdens peldē izkausē un noliek padzist. Sviestu saputo ar pūdercukuru, turpinot putot, pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Pievieno šokolādi(siltu) un miltus ar cepamo pulveri, visu samaisa. Iemaisa magones. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā.
Apaļo 23 cm tortes formu iesmērē ar sviestu, ieklāj papīru un iepilda mīklu.


Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs un uzliek uz mīklas


Cep 200° 10 minūtes, tad samazina t° līdz 180° un turpina cept apmēram stundu. Kad kūka gatava, āboli izskatās nedaudz par tumšu, bet garšo ļoti labi. Domāju, ka mierīgi var izlaist 10 minūtes 200°, bet cept uzreiz 180°, tad āboli tik ļoti nesacepsies. Un tāpat kā brauniju, nevajadzētu kūku pārcept, tad tā kļūs sausa.




Ir vēl garšīgāk nekā izskatās :)

1 komentārs:

  1. ..vai tiesam pietiek tikai ar vienu ed.karoti miltu !?
    paslaik cepu ..tad redzees :)

    AtbildētDzēst