otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Biezpienmaize bez "maizes"

Šī ir manas mammas recepte, mamma to sauca par biezpiena sacepumu, to cepām bieži un tas tiek joprojām cepts arī manā ģimenē. Vienkārša un garšīga, variējama ar jebkuriem žāvētiem vai svaigiem augļiem un ogām, bet ļoti labi garšo arī bez jebkādām piedevām. Mana ģimene ir iecienījusi ar žāvētām aprikozēm. Tos laikus, tas tika cepts parastā karstumizturīgā stikla bļodā, tagad cepamtrauku izvēle ir krietni plašāka, sākot ar metāla un stikla, tortu, kūku un keksu formām, beidzot ar silikona mīkstajām.


700g laba biezpiena(to var samalt blenderī, vai berzt caur sietu, bet es ar to neaizraujos, man patīk rupjāka, dabīga biezpiena struktūra)
3 - 4. olas
5.- 6. ēdk. cukura(pagaršojiet, ja liekas, ka vajag vairāk, droši :)
4.- 5. ēdk mannā
Vanilīns
Citrona miza(ja neliek rozīnes, vai aprikozes)
Sviests, pannas iesmērēšanai un virsai.
Visu vienkārši samaisa kopā un liek ietaukotā formā.


Pa virsu uzliek sviesta piciņas un cep 175 - 180° kamēr skaisti zeltaini brūna. Atdzesē(bet ir ļoti garšīga arī silta), atgriež malu un apmet otrādi. Ideāli, ja servē kopā ar putukrējumu vai saldējumu un svaigām ogām, vai veco, labo ēdnīcu stilā: ar ķīselīti :)



Bildē redzamā biezpienmaize ir ar rabarberiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru