piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

sestdiena, 2011. gada 22. oktobris

Kosmosa kūka

Dzimšanas dienas kūka tematiskai bērnu ballītei :)
Biskvīts, smilšu mīkla, vārītais krēms, dzērveņu ievārījums, cukura pastas dizains

trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Ķirbju kūka

Nedaudz latviskota itāļu ķirbju kūka manā arsenālā jau ir kādu laiku un ir vienīgā ķirbju kūka, kas man garšo. Rudeņos to cepu diezgan bieži, jo tas ir viens no nedaudzajiem veidiem, kā savas ģimenes locekļiem iebarot ķirbi. Recepti rakstīšu oriģinālo, itāļu, bet ar saviem komentāriem, jo recepti variēju ik pa brīdim :)


50 g rozīnes "Sultanata"(lielās),es rozīņu vietā mēdzu likt kaltētās dzērvenes un parasti kārtīgu sauju.
100 ml grappa(brendijs, rums, jāsaka, ka ar grappa nekad nav sanācis izmēģināt, bet alkoholu kā tādu, tomēr vajag, jo tas piedod īpašu garšu)
600 - 800 g ķirbis, sagriezts gabaliņos
150 g sviests
150 g cukurs
50 g mandeles, var drupināt, var likt veselas(sadrupinu un arī kārtīgu sauju)
50 g cukurota citrona miza(nevajag izsamist, ja cukurotas mizas nav, kūkas garša bez tās zaudē tikai nedaudz! Šī konkrētā kūka arī ir bez sukādēm, jo tās manā mājā parādās tikai ap decembri :)
1. citrona miziņa, rīvēta
80 g milti
1. tk. cepamais pulveris
2. olas, dalītas
Pūdercukurs pārkaisīšanai

Rozīnes vai dzērvenes uz min. 20 aplej ar grappa (rumu, brendiju)
Krāsni uzkarsē līdz 180°.
Ķirbi sagriež gabaliņos, liek kopā ar sviestu katliņā un sautē kamēr ķirbis mīksts(es parasti ķirbi sautēju cepeškrāsnī, jo savulaik biju nepareizi sapratusi receptē dotos norādījumus un tagad man tā garšo labāk, jo sautējot katliņā ķirbis izjūk, bet cepeškrāsnī cepts saglabā struktūru.


Kad ķirbis mīksts tam pievieno cukuru, mandeles, abas citrona mizas, rozīnes(dzērvenes) ar visu alkoholu un samaisa. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
Atsevišķos traukos saputo olas dzeltenumus un baltumus un pievieno kūkas masai(olas, lai vienkāršāk, var putot nedalītas, tad kūkas garša un struktūra ir biskvītaināka), rūpīgi izmaisa un liek ietaukotā cepamajā formā(es izmantoju apaļo kūkas formu ar noņemamo malu) un cep apmēram stundu.




otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Torte Shaun the Sheep 4

Dzimšanas dienas kūka bērnu ballītei :)
Biskvīts, biezpiens, dzērveņu ievārījums, saldais krējums, cukura pastas glazūra un dizains

sestdiena, 2011. gada 15. oktobris

Maijiņas paijiņa

Dzimšanas dienas kūka mazai princesei :)
Biskvīts, dzērveņu ievārījums, vārītais krēms, cukura pastas dizains

svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Hokeja kūka manam Frančukam

Dzimšanas dienas kūka manam krustdēliņam.
Dacquoise ar lazdu riekstiem, šokolādes bezē krēms, šokolāde, cukura pastas dizains

sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Spaidermena auto kūka

Dzimšanas dienas kūka spaidermenam
:)
Biskvīts, dzērveņu ievārījums, vārītais krēms, cukura pastas dizains

Torte Amēlijai

Dzimšanas dienas kūka manas draudzenes mazmeitiņai Dacquoise ar lazdu riekstiem, šokolādes bezē krēms, šokolāde, cukura pastas dizains

svētdiena, 2011. gada 2. oktobris

Biezpiena groziņi

Man ir liels gandarījums, ka mans blogs ir bijis interesants tik daudziem, jo nepilna gada laikā to ir apmeklējuši 20 tūkstoši jauku cilvēku! Šim notikumam par godu prezentēšu savu top secret - biezpiena groziņus ar žāvētām dzērvenēm.


Padomju laikos bija līdzīga kūka "Līgo", tikai bez ogām. Šo cepu ļoti bieži un var teikt, esmu šīs kūkas atkarīga :)

Biezpiena pildījums
800g - 1000g biezpiens
Cukurs pēc garšas
Kaltētas dzērvenes 200g(aplej ar siltu ūdeni vai brendiju, lai uzbriest)
2 olas (es lieku 1 olu un 2 -3 olu dzeltenumus)
1. ēdamkarote milti
Vanilīns

Smilšu mīkla, ar šo daudzumu var piepildīt 12 - 14 lielās formītes)
100 g cukurs(labāk pūdercukuru)
200g sviests
300g milti
Vanilīns
Ja ir (man, piemēram, ir gandrīz vienmēr) var pielikt vienu olas dzeltenumu.

Samīca cukuru ar sviestu, olas dzeltenumu un vanilīnu, miltus izsijā uz galda un vidū liek samīcīto sviestu, visu samīca un gatavu mīklu diezgan plānā kārtā iespiež groziņu formītēs(ietaukotās).


Biezpienu sajauc ar cukuru, olām, miltiem, vanilīnu un pieber uzbriedinātas dzērvenes. Liek formītēs uz mīklas un cep 180° kamēr biezpiens zeltaini brūns.


Pa virsu var uzlikt ābolu šķēlītes



Mans ieteikums no formītēm ņemt ārā kamēr groziņi vēl silti, jo kad tie atdzisīs, būs grūtāk izkratāmi.
Var pārkaisīt ar pūdercukuru...


Atvainojos, ja kādu būšu padarījusi līdzatkarīgu :))