ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Ziemassvētku brownies, jeb citāda piparkūka

Ziemassvētki tuvojas un pēdējais laiks padomāt par svētku našķiem. Šī recepte ir nedaudz uztjūnēts mīksto piparkūku variants, mazāk darbietilpīgs, jo nav "jābakstās" ar cepumu veidošanu, bet garšas īpašības pat iegūst, jo kūka sanāk sulīgāka, nekā cepums. Ja ir vēlēšanās no lielā kūkas gabala ar formīti var izspiest sirsniņas :)

225g tumšā šokolāde
160g sviests
šķipsna sāls
4. olas
100g brūnais cukurs
55g cukurs
2. ēdk. piparkūku garšviela
vanilīns
185g mandeļu milti
1/2 tk. cepamais pulv.
135g marcipāns(atdzesēts)
150g cukurotas apelsīnu mizas(bez tām var arī iztikt)
Pa 50g baltās un tumšās šokolādes kūkas glazēšanai. Bet var iztikt bez šokolādes un pārkaisīt ar pūdercukuru.
Ja vēlaties lietot pašu jauktas garšvielas, apmēram vajadzētu:
2. ēdk. malts kanēlis
1. tk maltas krustnagliņas
1/2 tk. malti smaržīgie pipari
1/4. tk. malts muskatrieksts
1/2. tk. malts koriandrs
1/2. tk. malts kardamons
1/2. tk. malts ingvers
1/2. tk. maltas anīsa sēklas
Bet nekas jau nav akmenī iecirsts, garšvielu kombināciju varat variēt pēc saviem ieskatiem :)

Kantainu vai apaļu kūkas formu ietauko un izklāj ar cepamo papīru, tā, lai tā malas ir pāri pannas malai. Ja panna būs mazāka, kūka būs augstāka(mana 22x26cm)
Šokolādi, sāli un sviestu izkausē karsta ūdens peldē, samaisa līdz masa viendabīga un tad nedaudz padzesē.
Lielākā bļodā, olas ar abiem cukuriem maisa, līdz cukurs izšķīdis, pievieno šokolādi, piparkūku garšvielu, vanilīnu un samaisa līdz masa viendabīga. Pievieno mandeļu miltus un cepamo pulveri, samaisa. Marcipānu sarīvē skaidiņās un pievieno masai, apelsīnu mizas sagriež gabaliņos un arī pievieno. Visu samaisa un lej cepamajā formā.
Cep 165° apmēram pusstundu(tas atkarīgs no kūkas biezuma)gatavību pārbaudot ar koka irbulīti, taču es piekrītu Džeimijam Oliveram, kurš saka, ka kūka jāņem ārā no krāsns, kad liekas, ka tai vēl būtu drusku jāpacepas(sevišķi tas attiecas uz braunijiem), lai tā nebūtu sausa. Kad kūka gatava to padzesē, izņem no pannas, noņem papīru un sagriež gabaliņos

Ūdens peldē izkausē šokolādi, tai jābūt tikai siltai(pieliekot pie lūpām, jājūt siltumu, ja šokolādi pārkarsē, tā nespīdēs. Jā pārkarsē balto šokolādi, tā paliek bieza un saveļas kunkuļos). Ielej šokolādes masu pergamenta tūtiņās un pēc vēlēšanās uz kūkas veido rakstus. Es vienkārši nošvīkāju, vispirms ar tumšo, tad ar balto šokolādi.

Viss, kūka gatava :))

svētdiena, 2012. gada 25. novembris

svētdiena, 2012. gada 18. novembris

Dažādas Hello Kitty

Agates dzimšanas dienas ballīte notika Anatomijas muzejā, tāpēc kūkai ir atbilstošs noformējums :))
Dacquoise ar lazdu riekstiem, šokolādi, šokolādes krēmu un cukura pastas dizainu


Šokolādes kūka ar vārīto krēmu, brūkleņu ievārījumu un cukura pastas dizainu.

Agatei

Šokolādes kūka ar vārīto krēmu, brūkleņu ievārījumu un cukura pastas dizainu.

svētdiena, 2012. gada 11. novembris

ceturtdiena, 2012. gada 8. novembris

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Auto kūkas

Dacquoise ar lazdu riekstiem, šokolādi, šokolādes krēmu, marcipāna un cukura pastas dizainu
Šokolādes kūka ar vārīto krēmu, ķiršu ievārījumu un cukura pastas dizainu.

Dzimšanas dienā

Dacquoise ar lazdu riekstiem, šokolādi, šokolādes krēmu un cukura pastas dizainu